Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

H ANΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LeMans ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ



Αγαπητοί φίλοι της Porsche και του μηχανοκίνητου αθλητισμού,

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans έχει ήδη ξεκινήσει.

Στις 31 Μαΐου θα γίνει το πρώτο τεστ για τα τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Porsche, στην πίστα του Le Mans.

Οι προηγούμενοι δύο αγώνες του WEC σε Silverstone και Spa θεωρούνται για την Porsche άκρως επιτυχημένοι. Στo Silverstone κερδίσαμε την τρίτη θέση με την 919 και την νίκη στην κατηγορία GTEPro, κάνοντας 1-2 με την 911 RSR.

Στο Spa πετύχαμε pole position με την 919 No 14 και για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα ήμασταν στην πρώτη θέση και οδηγούσαμε την κούρσα, έως ότου το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου που εκείνη την ώρα οδηγούσε ο Romain Dumas κομπλάρει και πέσουμε στην 4η θέση. Το αυτοκίνητο Νο 20 πλασαρίστηκε γρήγορα απ' την 5 θέση των δοκιμαστικών στην 3η θέση και απέδειξε σε κάθε περίπτωση την ταχύτητά του και την υπεροχή του στις ευθείες και τις ανοικτές καμπές. Δυστυχώς όμως ένα βίαιο χτύπημα των Timo Bernhard στα kerbs δημιούργησε πρόβλημα στην ανάρτηση με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πάει στα pits για επισκευή.

Ο Alex Hitzinger, τεχνικός διευθυντής του προγράμματος LMP1, δήλωσε ότι το πρόβλημα τους ήταν ήδη γνωστό απ' τη εποχή των δοκιμών στο Paul Richard και έτσι στον 24άωρο αγώνα του Lemans θα χρησιμοποιήσουν ανθεκτικότερα εξαρτήματα στις αναρτήσεις.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το project 919 από το ξεκίνημα του δείχνει να έχει τεράστιο μέλλον και μεγάλες προοπτικές, ώστε να επαναφέρει την Porsche στην φυσική της θέση μετά από 16 ολόκληρα μη συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία των αγώνων αντοχής, θέση που δεν είναι άλλη απ' την κορυφή.

Porsche Greek Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χώρος διαλόγου και σχολίων