Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ LeMans


KΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ



Όπως βλέπουμε και στην εικόνα της πίστας του Le Mans, η θρυλική και ιστορική αυτή πίστα, ευνοεί τα αυτοκίνητα που έχουν χαμηλή downforce (χαμηλή κάθετη δύναμη) διότι περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες "300 άρες" ευθείες. Τα αυτοκίνητα που έχουν χαμηλή κάθετη δύναμη έχουν την δυνατότητα να επιτυγχάνουν υψηλές τελικές ταχύτητες, πράγμα που είναι το ζητούμενο στην πίστα του LeMans.

Η Porsche 919 έχει στηθεί απ' την αρχή με βάση αυτό το σκεπτικό. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο μεγάλο βάρος δίνει η Porsche στην νίκη στο LeMans ώστε δεν έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής πακέτο με υψηλή downforce. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στον πρώτο αγώνα στο Silverstone, πήρε βάθρο με ένα αυτοκίνητο που είχε set-up με χαμηλή κάθετη δύναμη σε μια πίστα που ευνοούσε τα αυτοκίνητα με υψηλή.

Στον επόμενο αγώνα στο Spa που είναι μια πίστα με μεγάλες ευθείες, η 919 πήρε αμέσως αμέσως pole position και έδειξε λίγες απ' τις αρετές της.

Όλες αυτές οι "λεπτομέρειες" μας δείχνουν τι πρέπει να περιμένουμε...

Θεωρούμε ότι το 1-2 στα επίσημα δοκιμαστικά της αρχικής κατάταξης είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί. Λίγη σημασία έχει βέβαια αυτό στο LeMans, αλλά το σημειώνουμε.

Porsche Greek Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χώρος διαλόγου και σχολίων