Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Για την επιστροφή της Porsche στο Le Mans



Αγαπητοί φίλοι της Porsche και του μηχανοκίνητου αθλητισμού,

Η μεγάλη στιγμή, το μεγάλο γεγονός της επιστροφής της Porsche στην κορυφαία κατηγορία του Le Mans, στο σπίτι της και εκεί που ανήκει πραγματικά, έφτασε. 

Τα δοκιμαστικά τελείωσαν χθες και ο αγώνας ξεκινάει αύριο το μεσημέρι στις 16:00 ώρα Ελλάδας, με πάρα πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Η επιστροφή στο Le Mans για φέτος (μετά το 1998), ανακοινώθηκε το 2011 απ' την Porsche. Και παρόλο που τότε φάνταζε πολύ μακρινό, τελικά τα χρόνια (δυστυχώς) πέρασαν σαν νεράκι.


Δείτε το παρακάτω video σχετικά


Η Porsche κατάφερε και δημιούργησε το πιο εξελιγμένο πρωτότυπο σε ολόκληρη της ιστορία της και σε ολόκληρη την ιστορία των αγώνων συνολικά. Η 919 Hybrid φέρει τεχνολογία που δεν συναντάται πουθενά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με 2 συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Το ένα ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και το άλλο ανακτά ενέργεια κατά την επιτάχυνση, εκμεταλλευόμενο τα καυσαέρια, ενώ παράλληλα έχει μόνο 2000 κ.ε χωρητικότητα και μόνο 4 κυλίνδρους!

Πρόκειται για ένα σπουδαίο Project το οποίο θα διαρκέσει πολλά χρόνια και για ένα Project στο οποίο η Porsche δίνει τεράστια σημασία για το μέλλον της αυτοκίνησης, των αγώνων και των αυτοκίνητων παραγωγής. Είναι για την ακρίβεια ένα εργαστήριο έρευνας και μελέτης, ένα εργαστήριο εξέλιξης!

Ήδη απ' τον πρώτο χρόνο της εμφάνισής της η Porsche 919 Ηybrid παρουσιάζεται ανταγωνιστική στους αγώνες, ικανή να κατακτήσει βάθρα και pole positions, όπως έγινε σε Silverstone και Spa αντίστοιχα. Αυτό από εμάς θεωρείται μεγάλο κατόρθωμα και επίτευγμα.

H Porsche θα ξεκινήσει αύριο απ' την δεύτερη και την τέταρτη θέση, πράγμα που έχει μικρή έως μηδαμινή σημασία για έναν 24ωρο αγώνα όπως είναι το Le Mans.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Porsche μόνο σε τρεις περιπτώσεις κατέκτησε την pole position στις 16 νίκες της στο Le Mans.

Κλείνοντας να ευχηθούμε καλή επιτυχία και πρωτιά στην Porsche μας. Παρόλο που γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και υπερβολικά αισιόδοξο για το "πρώτο έτος", διατηρούμε την αισιοδοξία μας, διότι δεν είναι και αδύνατο.  Ελπίζουμε επίσης να απολαύσουμε έναν καθαρό αγώνα δίχως ατυχήματα, κόκκινες σημαίες, διακοπές και άλλου είδους παρατράγουδα.

Porsche Greek Blog
13/6/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χώρος διαλόγου και σχολίων