Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Εντατικές δοκιμές της νέας Porsche 919



Aγαπητοί φίλοι,
Αυτές τις μέρες γίνονται εντατικές δοκιμές της νέας Porsche 919 στο Bahrain. O Mark Webber και οι εργοστασιακοί οδηγοί που θα τρέξουν στο WEC και στο Le Mans, δοκιμάζουν το αυτοκίνητο στις μέγιστες ταχύτητες και οι μηχανολόγοι συλλέγουν διαρκώς δεδομένα απ' την συμπεριφορά του, βελτιώνοντας, ρυθμίζοντας και αλλάζοντας πράγματα, έως ότου βρεθεί η χρυσή τομή για μέγιστη ταχύτητα και ταυτόχρονα μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, απ' το νέο υβριδικό σύστημα. 

Θυμίζουμε ότι στο Le Mans δεν κερδίζει το ταχύτερο αυτοκίνητο και αυτό ισχύει εις διπλούν στον φετινό αγώνα. 

Με βάση τους νέους κανονισμούς και τα υβριδικά αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στην LMP1 κατηγορία, τον μέγιστο ρόλο θα παίξει η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και η υψηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας των αυτοκινήτων, συνδυαστικά με το χαμηλότερο δυνατό βάρος. 

Οι παράμετροι για να φτάσουμε στην μεγάλη νίκη είναι δεκάδες και οι τεχνικοί του Bάισαχ είναι βέβαιο ότι τις συνυπολογίζουν όλες.

Φήμες που ακούγονται για χρόνους σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα και χρονιές, δεν έχουν καμία βάση, καμία σημασία, αλλά και καμία αξιοπιστία. 

Βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και μέχρι τον αγώνα στις 14 Ιουνίου το αυτοκίνητο θα υποστεί τρομακτική εξέλιξη και τελειοποίηση.

Το πρώτο σημαντικό τεστ εν όψη του Le Mans θα γίνει στον 6ωρο αγώνα του Σίλβερστοουν στις 20 Απριλίου στα πλαίσια του WEC. 

Porsche Greek Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χώρος διαλόγου και σχολίων